Vlieland

Uit Astrowiki
Versie door Nop (Overleg | bijdragen) op 11 nov 2006 om 12:34

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik heb even een lijstje gemaakt van de beste locatie's op Vlieland waar je kan waarnemen.

1: Vliehors: Dit is het allerbeste plek om te waarnemen. Vrij zicht in alle windrichtingen totaal geen lichtvervuiling af en toe een keer een vaag flitsje van de vuurtoren van Vlieland en Texel, maar dit is echt minimaal. Nadeel. Alleen in de weekeinden vrij toegankelijk, het is namelijk militair oefenterijn. In de avond met overleg. We willen natuurlijk niet de kogels en granaten ons om de oren gaan vliegen. Maar als je toestemming hebt, waan je echt even in Zuid - Frankrijk aardsdonker Very Happy

2: Camping Stortemelk: is een goede 2e plek. In overleg kan ik het voorzeizoen de lichten van het terein na een bepaalde tijd worden gedooft dus minimale lichtvervuiling. Maar dan moet het ook echt in het rustige voorzeizoen zijn. Nadeel geen vrije zicht op de windrichtingen. De duinen en bossen blokeren toch aardig wat.

3: Strand bij de jachthaven. Totaal geen last van de vuurtoren, de lichtvervuiling komt van de boeien maar daar heb je vrij weinig last van aangezien de kleuren rood en groen zijn. Nadeel alleen vrij zicht op het zuiden, westen en zuidoost.

Ik merk dat er toch aardig wat belangstelling is voor een starparty op Vlieland. Dit kan worden geregeld alleen gaat hier aardig wat tijd in zitten. Als er een starparty moet worden georganiseerd is de Vliehors het allerbeste, maar die moet op tijd geregeld worden bij de kazerne en defensie. Doeksen regelt de overtocht, en bij groepen krijg je korting. Verder kan ik op de camping nog wel wat regelen om goedkoop te overnachten voor een nachtje. Let wel de eilanders zijn bijna allemaal dol op de sterrenkunde, dus pak je het een beetje slim aan kan Astrostart ook aardig wat publicteit krijgen in het magazine van Vlieland, en andere waddeneilanden.

Auteur: ArieV