Tijdlijn (Michael Crichton)

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Tijdlijn begint op de drempel van de eenentwintigste eeuw. De technologie heeft enorme sprongen voorwaarts gemaakt. De quantummechanica beheerst de wereld en de mogelijkheden lijken eindeloos. Er is een geheel nieuwe manier van reizen mogelijk, waarbij mensen molecuul voor molecuul worden afgebroken en elders opgebouwd. Op een andere plaats, of in een andere tijd.


Zo reist een groep jonge archeologen naar de veertiende-eeuwse Dordogne, waar de Honderdjarige Oorlog woedt. Helaas blijkt al spoeding dat de moderne techniek nog niet perfect functioneert...


Mijn mening

Een groepje archeologen reist door de tijd door middel van een tijdmachine die gebruik maakt van de quantummechanica. De auteur spring in het verhaal van heden naar verleden en houdt de spanning er goed in. Crichton beschrijft tot in de kleinste details hoe de tijdmachine werkt waarbij hij gebruik maakt van de technologie die tot op heden bekend is. Zoals hij het beschrijft, zou je gaan geloven dat het echt allemaal kan.


Er is een verfilming van het boek (Timeline). De film valt in het niet bij het boek, mede doordat de auteur alles in de details beschrijft. De meeste van zijn boeken hebben een wetenschappelijk tintje. De ene keer gaat het over een dinopark (Jurrassic Park), dan weer over klimaatverandering (Staat van angst). Zijn boeken zijn echte aanraders voor mensen die van een goed, orogineel verhaal en wetenschap houden.


Algemene informatie

Titel: Tijdlijn

Auteur: Michael Crichton

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina's: 491

Taal: Nederlands

Publicatie: 2000

ISBN: 90 245 3766 5Demelza Ramakers (2 november 2006)