Terziet: verschil tussen versies

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 6: Regel 6:
  
 
'''Huidige stek'''
 
'''Huidige stek'''
We hebben nu een nieuwe plek die ietsje verderop ligt. Het is er verhard en je bent deels beschermd voor de wind door een heg. De route ernaartoe is vrijwel gelijk. Als je eenmaal door Epen bent buigt de weg naar links af, hier sla je rechts af richting Terziet(aangegeven). Dan volg je de weg 800 meter waarna je een bord naar links aangegeven ziet met Sippenaeken. Deze scherpe bocht sla je dus in. Hierna volg je de weg omhoog en sla je rechtsaf na een camping voor campers. Volg de weg nu weer 500 meter en houd rechts aan. Je rijdt nog steeds omhoog tussen bomen door. Zodra de bomen weg zijn is het aan de linkerkant. Er is soms een hek van prikkeldraad, maar dit kun je aan de linkerkant loshalen. De boer weet dat wij er soms staan, dus dat is geen probleem.  
+
We hebben nu een nieuwe plek die ietsje verderop ligt. Het is er verhard en je bent deels beschermd voor de wind door een heg. De route ernaartoe is vrijwel gelijk. Als je eenmaal door Epen bent buigt de weg naar links af, hier sla je rechts af richting Terziet(aangegeven). Dan volg je de weg 800 meter waarna je een bord naar links aangegeven ziet met Sippenaeken. Deze scherpe bocht sla je dus in. Hierna volg je de weg omhoog en sla je rechtsaf na een camping voor campers(straatnaambord Kuttingerweg met een pijl naar rechts). Volg de weg nu weer 500 meter en houd rechts aan. Je rijdt nog steeds omhoog tussen bomen door. Zodra de bomen weg zijn is het aan de linkerkant. Er is soms een hek van prikkeldraad, maar dit kun je aan de linkerkant loshalen. De boer weet dat wij er soms staan, dus dat is geen probleem. Wel het hek weer na gebruik terugplaatsen.
  
 
http://maps.google.nl/maps?t=h&hl=nl&ie=UTF8&ll=50.75824,5.91581&spn=0.002834,0.006845&z=18
 
http://maps.google.nl/maps?t=h&hl=nl&ie=UTF8&ll=50.75824,5.91581&spn=0.002834,0.006845&z=18
 
+
[[Bestand:hetveld.jpg]]
'''Oude stek'''
+
 
+
'''Bereikbaarheid'''
+
 
+
De plek is makkelijk bereikbaar met de auto. Een mogelijke aanrijdroute is via Mechelen naar Epen. Rijd helemaal door Epen over de hoofdweg. Zodra je Epen uit rijdt maakt de grote weg een bocht naar links. Hier sla je rechtsaf de Terzieterweg op, maar in de auto is dit gewoon rechtdoor. Na ongeveer 1 km sla je rechtsaf de Morgensweg op. Van hier is het nog 0.5km bergop tot een landweg waar een bordje staat verboden voor gemotoriseerd verkeer. De inham is niet heel groot, er is ongeveer plaats voor een 3 tal auto's. Het is mogelijk het weiland op te rijden direct bij de inham.
+
 
+
http://maps.google.nl/?ie=UTF8&ll=50.762196,5.906042&spn=0.002368,0.005048&t=h&z=18
+

Huidige versie van 2 mrt 2011 om 21:26

Terug naar Waarneemstekken

Beschrijving

De waarneemplek in Terziet is de zuidelijkst gelegen plek van Nederland. Hij ligt nog geen halve km van de Belgische grens. Een inwoner van Terziet zei ooit als grap: "Terziet heeft meer lantaarnpalen dan inwoners". Gelukkig valt het met die lantaarnpalen ook wel mee want die storen echt niet. Een SQM van 20.5 was tot nu toe het maximum gemeten. Het is er dus niet superdonker, maar er is weinig omgevingslicht en lichtkoepels zijn op een niet al te vochtige avond helemaal niet storend. Alleen 1 lamp van een boerderij ten zuiden van de plek stoort vaker. De telescoop wat lager achter de berm zetten helpt dan om niet in de lamp te kijken. Om 12 uur gaat deze lamp meestal uit.

Huidige stek We hebben nu een nieuwe plek die ietsje verderop ligt. Het is er verhard en je bent deels beschermd voor de wind door een heg. De route ernaartoe is vrijwel gelijk. Als je eenmaal door Epen bent buigt de weg naar links af, hier sla je rechts af richting Terziet(aangegeven). Dan volg je de weg 800 meter waarna je een bord naar links aangegeven ziet met Sippenaeken. Deze scherpe bocht sla je dus in. Hierna volg je de weg omhoog en sla je rechtsaf na een camping voor campers(straatnaambord Kuttingerweg met een pijl naar rechts). Volg de weg nu weer 500 meter en houd rechts aan. Je rijdt nog steeds omhoog tussen bomen door. Zodra de bomen weg zijn is het aan de linkerkant. Er is soms een hek van prikkeldraad, maar dit kun je aan de linkerkant loshalen. De boer weet dat wij er soms staan, dus dat is geen probleem. Wel het hek weer na gebruik terugplaatsen.

http://maps.google.nl/maps?t=h&hl=nl&ie=UTF8&ll=50.75824,5.91581&spn=0.002834,0.006845&z=18 Hetveld.jpg