Staat van angst (Michael Crichton)

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Ze liegen tegen u...

In Parijs sterft een wetenschapper na een experimant, verricht voor een beeldschone vrouw.

In de jungle van Maleisië verwerft een mysterieuze koper de dodelijke cavitatietechnologie.

In Vancouver wordt een miniduikboot geleast voor gebruik in de buurt van Nieuw-Guinea.

En in Tokio probeert een agent van de geheime dienst te vatten wat dat allemaal betekent...


Zo begint Michael Crichtons provoerende nieuwe thriller, een schoolvoorbeeld van zijn unieke vermogen lezers met een combinatie van wetenschap en spanning op verrassende nieuwe ideeën te brengen.


Mijn mening

In deze roman maakt Michael Crichton duidelijk dat de theorieën over klimaatsveranderingen, het opwarmen van de aarde en het stijgen van de zeespiegel, vooral zaken zijn die milieuactivisten ons graag willen laten geloven. Zij doen dat op misdadige wijze, onder andere door natuurrampen te ontketenen. Zo wordt er een poging gedaan om een ijsberg ter grootte van heel Nederland van Antarctica los te laten breken. Advocaat Peter Edwards bevindt zich daar waar de klappen vallen. Zijn client is de rijke George Moore die grote bedragen schenkt aan een milieuorganisatie totdat hij geinformeerd wordt over de werkelijke situatie. Dan ontrafelt zich een verhaal met moord, bedreiging en manipulatie waarbij gebruik gemaakt wordt van de modernste technieken.


De eerste honderd bladzijden zijn alleen maar informatie, terwijl er geen intrige te bekennen is. Maar daarna ontvouwt zich een spannend, meeslepend en overtuigend boek.

Het boek is echt een boek dat je aan het denken zet. Wat is waar? Wat is niet waar? Omdat er zoveel onenigheid over dit onderwerp bestaat, heeft Crichton een hoop pagina's aan het boek toegevoegd met naslagwerk en een hoop grafieken.


Algemene informatie

Titel: Staat van angst

Auteur: Michael Crichton

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina's: 495

Taal: Nederlands

Publicatie: 2005

ISBN: 90 245 5609 0Demelza Ramakers (1 november 2006)