Overleg:Checklist beginner

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De vragen: 1 Waarom wil je met de hobby beginnen? 2 Welke beelden verwacht je te kunnen zien? lijken me niet iets voor de vragen-lijst wel iets voor de introductie. zal dit proberen in de introductie te vatten, en vervolgens kunnen we kijken of deze eruit kunnen. Zie ook discussie over dit topic (Joep je weet wel wat ik bedoel), denk dat toch de vraag terug moet komen, visueel, astrofotografie, visueel+astro, beginnen met visueel en groeien naar astrofotografie.

Qua reistijden, mis ik nog de vakanties en het vliegtuig => om toch nog op die mooie kofferdob van Michael uit te komen :-)

Zal ik enige verdere aanpassingen doen?

Ga vooral je gang

Het was maar een opzet. Het is ook niet de bedoeling dat ik alles ga doen. Volgens mij kom je redelijk snel op een kofferdob uit als je deepsky belangrijk vindt en transportgemak hoog in het vaandel hebt staan, of je met een fiets moet gaan naar je waarneemplek. Ik vermoed dat er niet veel beginners zijn die direct met al met een telescoop op vakantie zullen gaan.

Overigens als je wilt tekenen met je naam typ dan 4x~ achter elkaar

Redfish 21 nov 2010 11:19 (CET)

okkiedokie

Hoe maak je trouwens een link in de wiki? Mmaters 21 nov 2010 11:24 (CET) :-)

HEB EM AL => de link bedoel ik

Draagbaarheid en waar ga je kijken

Ik merk enige overlap tussen wat je kunt dragen en waar je gaat kijken. Bij elkaar voegen? Redfish 21 nov 2010 12:49 (CET)

Ja en nee, heb de antwoorden iets aangepast, denk dat het wel goed is deze erin te houden. Dit maakt de mensen wel bewust van die twee verschillende dingen waar ze rekening mee moeten houder. Heb trouwens het geheel gereviewed en hier en daar aangepast. Ziet er echt goed uit. Idee van die losse tekst-file vind ik ook een goede. Zal nog even naar je lijst van mogelijke telescopen kijken, maar heb hier niet zo heel erg veel verstand van... Mmaters 22 nov 2010 11:37 (CET)

Nu staat er wel 2x auto/fiets in de vragenlijst? Vind je dat zinnig?


Mmaters 22 nov 2010 15:13 (CET) Kan in vraag 7 : Wat voor vervoer heb je (fiets, auto)? eruit laten .... maar volgens mij wil je er helemaal van af...... denk ook aan de minder valide beginner, die het wellicht al moeilijk vind 20 Kg over 50 meter te vervoeren....

Opties

Het lijkt me wel dat we duidelijk moeten aangeven dat de opties maar een indicatie van de mogelijkheden zijn. Mensen moeten zich niet verplicht voelen er eentje uit te kiezen. Ze moeten ook zelf antwoord kunnen geven.


Mmaters 22 nov 2010 15:09 (CET) Kan de Optie colom herbenoemen in "Suggesties" en er in de inleidende tekst iets over roepen. OK?

Redfish 22 nov 2010 15:37 (CET) Ik heb al een klein inleidingregeltje toegevoegd. Suggesties vind ik beetje vaag, maar op zich denk ik niet dat veel mensen daar wakker van liggen. Van vervoer mag er 1tje van mij wel weg. Kijk maar wat je doet :p Mmaters 22 nov 2010 20:28 (CET) bedoel je 7+9 samenvoegen tot 1 vraag?

uitleg helemaal onderaan?

Vind je het beter om de uitleg helemaal onderaan te zetten?

Mmaters 22 nov 2010 20:18 (CET) absoluut, mee eens, misschien ook een referentie in de intro naar de knip-plak lijst en na je lijst van telescopen. Ik zag net eerlijk gezegd pas dat deze onderaan stonden, omdat ik gewoon niet echt verder las dan de vragenlijst.