Newton: verschil tussen versies

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 1: Regel 1:
De Newton-telescoop is uitgevonden door de Britse wetenschapsman Sir Isaac Newton en wordt ook wel de spiegeltelescoop genoemd. De Newton-telescoop maakt gebruik van een parabolische hoofdspiegel en een vlakke vangspiegel die onder een hoek van 45 graden in de lichtweg staat, om het beeld naar de oculairhouder te brengen, die bovenaan de kijkerbuis is geplaatst.
+
De Newton-telescoop is uitgevonden door de Britse wetenschapsman Sir Isaac Newton en wordt ook wel de spiegeltelescoop genoemd. De Newton-telescoop maakt gebruik van een parabolische hoofdspiegel en een vlakke vangspiegel die onder een hoek van 45 graden in de lichtweg staat, om het beeld naar de oculairhouder (fucuser) te brengen, die bovenaan de kijkerbuis is geplaatst.
 +
Nog steeds een zeer geliefd zelfbouw-instrument, wat met een beetje effort tot het geven van zeer hoge kwaliteit beelden instaat is.
  
 
[[Afbeelding:Newton.jpg]]
 
[[Afbeelding:Newton.jpg]]
  
 
''Freek (12 november 2006)''
 
''Freek (12 november 2006)''

Huidige versie van 31 mei 2017 om 08:32

De Newton-telescoop is uitgevonden door de Britse wetenschapsman Sir Isaac Newton en wordt ook wel de spiegeltelescoop genoemd. De Newton-telescoop maakt gebruik van een parabolische hoofdspiegel en een vlakke vangspiegel die onder een hoek van 45 graden in de lichtweg staat, om het beeld naar de oculairhouder (fucuser) te brengen, die bovenaan de kijkerbuis is geplaatst. Nog steeds een zeer geliefd zelfbouw-instrument, wat met een beetje effort tot het geven van zeer hoge kwaliteit beelden instaat is.

Newton.jpg

Freek (12 november 2006)