Kruising Knardijk-Vogelweg

Uit Astrowiki
Versie door 5.132.108.12 (Overleg) op 25 mei 2017 om 17:10 (Beoordeling)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar Waarneemstekken

Waar?

Op de Knardijk

Toelichting

De waarneemplek ligt óp de Knardijk. Daar waar de Vogelweg over de Knardijk gaat kun je de dijk oprijden richting het oosten. De waarneemplek is een doodlopend stuk op de dijk. Als je de Knardijk op bent gedraaid vanaf de Vogelweg gaat er na 300mtr een weg rechts de dijk af, rijd hier rechtdoor over de dijk tot het hek.

Ruimte & parkeren

Op de dijk is voldoende plek voor tientallen waarnemers. Parkeren is lastiger en je zult moeten keren op de dijk, of een eind achteruit moeten rijden. Je kan ook de dijk afrijden. Dat is mogelijk maar of jou dat lukt ... eigen risico!

Beoordeling

Prima plek op 30 minuten rijden van de Randstad. SQM 20.7 gemeten (2013) en dat blijkt een paar jaar later het maximum te zijn. Door een vermoedde inversielaag wel vaak vocht in de lucht op deze stek. Mist heb je, door de hoge ligging op de dijk, vaak weinig last van.

Er is een lichtkoepel van Lelystad op Noord, Harderwijk en Zeewolde op Zuid-Oost en op Zuid-West de grote gloed van Almere, Amsterdam en 't Gooi. Geen andere verlichting in de buurt dan twee zwakke lampjes van boerderijen. Tot nog toe is er geen overlast geweest van landbouw-activiteiten in het donker.

De plek leent zich goed voor een meer sociale starparty: er is voldoende plek, snel bereikbaar vanuit alle windstreken en het is er vrij donker.

TheRitz (12 december 2012, edit 25 mei 2017)