Google Skymap

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Google Sky Map

Google Sky Map is een interactieve, dynamische sterrenkaart applicatie voor mobiele telefoons draaiend op Android. Het programma maakt gebruikt van in de telefoon aanwezige sensoren, liefst allemaal zoals daar zijn: GPS, tilt-sensor en kompas. Bij afwezigheid van GPS wordt gebruik gemaakt van een driepuntsmeting op zendmasten om een vrij exacte lokatiepeiling te doen. Voor sterrenkijken is deze meer dan precies genoeg.

Sky map 090512 main.jpg

Een filmpje zegt meer dan duizend woorden in geval van Google Sky Map dus er volgt zo een filmpje van een bij de ontwikkeling betrokken Google ontwikkelaar. Maar simpelgezegd komt het er op neer dat je de telefoon richt op het gebied waar je wilt weten wat daar aanwezig is en de telefoon projecteerd de sterrenhemel samen met de nodige informatie zoals Messiers, nevels etc. op het beeldscherm. Een vorm van augmented reality [1] dus.

Filmpje van de ontwikkelaar van het Sky Map team: [[2]]

Filmpje van Google Sky Map in actie in het veld: [[3]]

Google Sky Map is er ten tijde van schrijven alleen voor het Android platform en vanaf elke Android telefoon gratis te downloaden uit de Android Market Place.

Auteur: TheRitz