Filmpjes en animaties

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Kosmologie

9 Interessante hoofdstukken over het heelal. Je kunt zelf kiezen welke taal je wilt. Aanrader!!!
Een Engelstalige film van 1 uur over het ontstaan van het heelal. Erg leerzaam en zeer helder uitgelegd. De film is overzichtelijk ingedeeld in 6 hoofdstukken van telkens een paar minuten.
Een Engelstalige serie waarin Brian Green een duidelijke en heldere uitleg geeft over de snaartheorie. De serie duurt maar liefst 3 uur en is ingedeeld in hoofdstukken. Handig als je niet alles in 1 keer kunt of wilt bekijken.
Animatie waarin er steeds een stukje ingezoomd wordt, te beginnen bij de Melkweg en het eindigt bij de atomen en protonen in een boomblad.
Engelstalige serie van 7 hoofdstukken over zwarte gaten van NOVA.


Ruimtevaart

Filmpje gemaakt van foto's die Cassini gemaakt heeft.
Marijn neemt lanceringen op en plaatst ze op internet. Bekijk ze hier!
Film van een uur over de Marsrovers, overzichtelijk ingedeeld in 7 hoofdstukken. Engelstalig.
Leuk filmpje over de marsrovers met leuke muziek op de achtergrond. Duurt ca 9 minuten.]


Overig

Hier staat een verzameling afleveringen van The sky at night, gepresenteerd door sir Patrick Moore. De afleveringen gaan in op zowel theorie als waarneming van astronomische verschijnselen, zoals de afgelopen zonsverduistering in Turkije.
15 Pagina's vol korte filmpjes over alles war met astronomie te maken heeft. Van zwarte gaten tot ruimtevaart en van kometen tot zonnestormen. De filmpjes staan op de site van space.com en worden voorafgegaan door reclame.