Evoluerend Heelal (Govert Schilling)

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

U en ik maken deel uit van de kosmos. Wij zijn onlosmakelijk verbonden met het heelal dat ons aan alle zijden omringt. Ons bestaan is nauw verweven met de evolutie van het universum. Zonder oerknal geen materie; zonder materie geen sterren; zonder sterren geen koolstof, en zonder koolstof geen leven.


Het DNA in onze celkernen, de hormonen in onze bloedbaan, de synapsen in onze hersenschors - zij gehoorzamen aan dezelfde natuurwetten die quasars en pulsars in hun macht houden. Sterker: de atoomkernen in ons lichaam zijn ooit gesmeed in het inwendige van verre sterren; de quarks en elektronen in de wereld om ons heen dragen de sporen van de oerknal. Wij zijn één met de kosmos.


'Evoluerend Heelal' neemt de lezer mee op een fascinerende reis door de tijd. De meeslepende tekst en de talloze adembenemende kleurenfoto's bieden een indrukwekkende visie op de plaats van de mens in de kosmos. Dit boek laat je niet meer los.


Inhoudsopgave

- Woord vooraf

- Schepping

- Contractie

- Ordening

- Geboorte

- Recycling

- Groei

- Modellering

- Evolutie

- Ontwikkeling

- Voleinding

- Illustraties

- Register


Mijn mening

Dit is echt een geweldig boek van Govert Schilling. Het is geschreven in een taal die zowel beginners als mensen die meer van astronomie weten aan zal spreken. Stap voor stap legt de auteur de evolutie van het heelal uit en maakt daarvan gebruik van vele prachtige (pagina grote) kleurenfoto's. Dit is een boek dat eigenlijk iedereen, die interesse heeft in de sterrenkunde, in zijn boekenkast moet hebben staan.


Het fijne aan dit boek is dat iedereen het kan lezen en begrijpen. Vaak denkt men dat astronomie een bepaalde drempel heeft maar dit boek bewijst dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.


Algemene informatie

Titel: Evoluerend Heelal - De biografie van de kosmos

Auteur: Govert Schilling

Uitvoering: Hardcover

Aantal pagina's: 144

Taal: Nederlands

Publicatie: 2003

ISBN: 90 77363 03 3Demelza Ramakers (2 november 2006)