De Delta Deceptie (Dan Brown)

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Hoofdrolspeelster Rachel Sexton is analiste bij de National Reconnaissance Office (NRO), een geheime dienst die nauw verweven is met de ruimtevaartorganisatie. Ze vertrekt op verzoek van de president naar het noordpoolgebied om na te gaan of de vondst authentiek is. Hierbij moet ze het werk van de wetenschappers, waaronder oceanograaf Michael Tolland, te controleren.


Na de aankomst van Rachel neemt de zaak echter een onverwachte wending. Het ‘bewijs’ blijkt echter minder betrouwbaar dan er gedacht werd. Maar voordat Rachel de president op de hoogte heeft kunnen brengen, begint er een nachtmerrie op het ijs. Een nachtmerrie die haar en Zach in levensgevaar brengen.


Rachel en Zach, die steeds meer naar elkaar toe trekken, moeten vechten voor hun leven in een omgeving die zowel verlaten als gevaarlijk is en ze proberen erachter te komen wie er achter dit complot zit. De waarheid is de meest schokkende van alles.


Mijn mening

Het boek is van een totaal andere orde dan ‘The Da Vinci Code’ en ‘Het Bernini Mysterie’. Dit verhaal gaat namelijk over de NASA.


In het begin van het verhaal doet een NASA satelliet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Het is een ontdekking die de wereld wel eens voorgoed kan veranderen. De NASA is blij met de ontdekking, want de ruimtevaartorganisatie ligt al een hele tijd onder vuur. Niet alleen de NASA is blij met de ontdekking, ook voor president Zach Herney is dit goed nieuws want nu lijkt er een tweede termijn voor hem in te zitten.


Meerdere keren dacht ik dat Dan Brown zich ‘vast geschreven’ had. Er gebeuren dingen waarbij je denkt dat het verhaal plotseling een heel andere kant op gaat, maar dat doet het pas op momenten dat je het niet ziet aankomen. Het boek heeft een verrassend plot waardoor het verhaal een hele andere wending krijgt en alles toch nét weer even anders afloopt dan verwacht.


Een geweldig verhaal over politiek, oplichting en wereldschokkend nieuws. Dan Brown heeft goed onderzoek gedaan voor hij begon met het schrijven van dit verhaal. En alweer ben ik tegen een aantal feiten gestuit, die mooi in het verhaal verwerkt zitten, waarvan ik niet wist dat het zo was.


De schrijfstijl is (in de Engelstalige versie) zeer goed en het leest heel vlot. Als je het uit hebt, heb je toch een bepaalde kijk gekregen op de NASA en de feiten die er in het boek verwerkt zitten.


Algemene informatie

Titel: De Delta Deceptie

Auteur: Dan Brown

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina's: 416

Taal: Nederlands

Publicatie: 2001 (Nederlandse vertaling in 2006)

ISBN: 90 245 4983 3


Demelza Ramakers (1 november 2006)