Bunschoten - Maatweg

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar Waarneemstekken

Doodlopende geasfalteerde weg in de polder tussen Eemdijk en de A27. Redelijk donker maar vooral richting het westen (en mindere mate) het zuiden flinke lichtkoepels tot op 45 graden afkomstig van het Gooi, regio Amsterdam en Amersfoort. In het oosten is het iets beter maar ook daar een koepel en wel van Bunschoten-Spakenburg. Op noord is het goed donker tot laag boven de horizon. Richting Almere een nare koepel van de kas daar.

Toch is een groot deel van de Melkweg zichtbaar en zijn er geen belemmeringen om laagstaande objecten waar te nemen. Het is ook een rustige locatie waar je rustig op de weg de spullen kunt uitstallen. Er komen maar zéér zelden auto's langs. Helaas zit (als je vanuit het zuiden aan komt rijden) een hek over de weg vaak dicht zodat je niet helemaal naar de ideale plek kunt (wat dichter bij het water).

Mogelijke partypoopers:

  • sportvelden IJselmeervogels;
  • (erg vervelend) een enorme bouwlamp boven een manege vlakbij de waarneemplek die op onvoorspelbare momenten, vooral doordeweeks, aanstaat tot een uur of 22:00/23:00;
  • mist van de Eem of het Veluwemeer trekt wel eens over de plek
  • muggen (maar DEET doet wonderen)

Kaartje

SQM is maximaal 20,65 gemeten in 2010 maar reken op iets lager door de toenemende lichtvervuiling in deze regio. Al met al een aardige plek op een kwartiertje rijden vanaf Amersfoort.