Bright Objects Catalogue: verschil tussen versies

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
 
== Bright Objects Catalogue ==
 
== Bright Objects Catalogue ==
  
Veel (beginnende) amateur astronomen nemen de Messier lijst als uitgangspunt voor hun waarnemingen. Echter, er zijn nog veel meer objecten die relatief helder zijn, maar niet op deze lijst voorkomen. Ondanks het feit dat er verschillende catalogi en waarneemlijsten zijn, bleek er geen overzichtelijke lijst te zijn van relatief heldere niet-Messiers. Om deze reden zijn de leden van astroforum.nl begonnen met het maken van een lijst met relatief heldere niet-messiers. Dit heeft geleid tot deze Bright Objects Catalogue, kortweg BOC.
+
Veel (beginnende) amateur astronomen nemen de Messier lijst als uitgangspunt voor hun waarnemingen. Echter, er zijn nog veel meer objecten die relatief helder zijn, maar niet op deze lijst voorkomen. Ondanks het feit dat er verschillende catalogi en waarneemlijsten zijn, bleek er geen overzichtelijke lijst te zijn van relatief heldere niet-Messiers. Om deze reden zijn de leden van astroforum.nl begonnen met het maken van een lijst. Dit heeft geleid tot deze Bright Objects Catalogue, kortweg BOC.
  
 
----
 
----

Versie van 17 aug 2009 om 08:48

Bright Objects Catalogue

Veel (beginnende) amateur astronomen nemen de Messier lijst als uitgangspunt voor hun waarnemingen. Echter, er zijn nog veel meer objecten die relatief helder zijn, maar niet op deze lijst voorkomen. Ondanks het feit dat er verschillende catalogi en waarneemlijsten zijn, bleek er geen overzichtelijke lijst te zijn van relatief heldere niet-Messiers. Om deze reden zijn de leden van astroforum.nl begonnen met het maken van een lijst. Dit heeft geleid tot deze Bright Objects Catalogue, kortweg BOC.BOC nummer NGC-nr Triviale naam Foto Objecttype Afstand1 Sterrenbeeld Magnitude ideale maand
BOC1 NGC 2360 nvt 60px open sterrenhoop onbekend canis major 7.2 januari
BOC2 NGC 2362 Mexican Jumping Star 60px open sterrenhoop onbekend canis major 4.1 januari