Bright And Moderate Beginners Index (BAMBI)

Uit Astrowiki
Versie door Redfish (Overleg | bijdragen) op 14 mrt 2012 om 15:43 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Voor de instapper is het vaak lastig om een makkelijke lijst samen te stellen. De Messierlijst als uitgangspunt nemen kan ook in een stedelijke omgeving makkelijk tot ...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Voor de instapper is het vaak lastig om een makkelijke lijst samen te stellen. De Messierlijst als uitgangspunt nemen kan ook in een stedelijke omgeving makkelijk tot teleurstelling leiden. Daarom de BAMBI. Deze objecten zijn allemaal goed zichtbaar en zullen nooit teleurstellen. Het zijn klassiekers die zelfs ervaren waarnemers nog even meenemen aan het eind van hun avond om af te sluiten met een paar knallers.

Niet alleen het bekijken van objecten kan lastig zijn, ook het zoeken vergt voor een beginner de nodige inspanning. Vandaar dat bij deze lijst niet alleen de namen zijn opgenomen, maar ook starhops en beschrijvingen om het object makkelijk te vinden.BAMBI naam RA(h m s) Dec.(°') Triviale naam Foto/Schets Objecttype Sterrenbeeld Magnitude Diameter Ideale maand Hoe vinden?
BAMBI1 De maan Zonnestelsel -11 30.0'x30.0' Ongeveer de helft van de nachten