Belangrijk! Eerst dit lezen alvorens je een artikel plaatst / wijzigt.

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De Astrowiki is dé kennisbank op astronomiegebied. Ieder forumlid kan artikelen toevoegen. Je kunt inloggen met je forumnaam en wachtwoord.

Deze wiki is een aanvulling op het forum en alleen te gebruiken door leden. Niet-leden kunnen wel de artikelen lezen, maar niks plaatsen. Het is geboren door de mooie en nuttige teksten op het forum, die al snel verdwijnen tussen de topics. Nuttige info en leuke stukjes worden als het ware gearchiveerd op de astrowiki en andere artikelen worden erbij geplaatst.

We willen er nadrukkelijk op wijzen dat de opzet van de welbekende Wikipedia gebruikt wordt, maar dat de Astrowiki zijn eigen regels heeft waar iedereen zich aan dient te houden:


Het artikel moet je zelf geschreven hebben en mag niet vertaald zijn.

Dit in verband met de copyright. Zie je een goed anderstalig stuk en wil je de kennis delen, zoek er dan andere bronnen bij en maak er je eigen verhaal van.


Het wijzigen van andermans artikelen is niet toegestaan.

Er wordt veel tijd en werk gestoken in het maken van de artikelen en iedereen doet dit op zijn eigen manier. Zie je een (storende) fout, neem dan even contact op met de schrijver. Vind jij het niet erg als anderen je artikel aanpassen? Plaats dan deze zin onderaan je artikel: 'Mag vrij aangepast worden'.


Plaats altijd je (forum)naam en datum onder je artikel.

Je naam, zodat men weet wie wat geschreven heeft. Vooral bij reviews is dit handig omdat het hier vaak persoonlijke meningen betreft. De datum is er voor veroudering. Theorieën en lopende missies verouderen vroeg of laat.


De astrowiki wordt gemodereerd.

De moderators hebben het recht artikelen te wijzigen of aan te vullen met bijvoorbeeld afbeeldingen, en mogen de lay-out aanpassen. Ook zullen zij namen en data onder de artikelen zetten als de schrijver dit niet gedaan heeft. Mensen die met kwade opzet artikelen gaan wijzigen worden beloond met een IP-ban.


Niet eens met de regels? Plaats dan niks.

De regels zijn er niet voor niets en zijn er met een reden.