Bewerken van Delphinus

Ga naar: navigatie, zoeken

Waarschuwing: u bent niet aangemeld. Uw IP-adres wordt opgeslagen als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u aanmeldt of een gebruiker aanmaakt verschijnen uw bewerkingen onder uw gebruikersnaam, naast andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden.

Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt.

Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.
Huidige versie Uw tekst
Regel 3: Regel 3:
 
==Algemene beschrijving==
 
==Algemene beschrijving==
 
[[Afbeelding:aql_del_equ_vul_sge.gif|thumb|250px|]]
 
[[Afbeelding:aql_del_equ_vul_sge.gif|thumb|250px|]]
Delphinus, of de dolfijn, is een leuk klein sterrenbeeld. Het is een van de weinig sterrenbeelden waar je ook makkelijk de figuur uit de naam in herkent. Het is een kleine ruit met een staartje. Oftewel een dolfijn met een staart. Het bevat geen heel heldere sterren, maar is door zijn vorm toch makkelijk te herkennen. In lichtvervuilde achtertuinen kan het nodig zijn om perifeer links naast Altair te kijken om dit sterrenbeeld te vinden.
+
Delphinus, of de dolfijn, is een leuk klein sterrenbeeld. Het is een van de weinig sterrenbeelden waar je ook makkelijk de figuur uit de naam in herkent. Het is een kleine ruit met een staartje. Oftewel een dolfijn met een staart. Het bevat geen heel helderen sterren, maar is vanwege zijn vorm toch makkelijk te herkennen. In lichtvervuilde achtertuinen kan het nodig zijn om perifeer te kijken naast Altair om dit sterrenbeeld te vinden.  
 
+
Eind september, begin oktober bereikt het sterrenbeeld het hoogste punt aan de hemel.
+
  
 
==Aangrenzende sterrenbeelden==
 
==Aangrenzende sterrenbeelden==

Let op: alle bijdragen aan Astrowiki worden geacht te zijn vrijgegeven onder de Public Domain (zie Astrowiki:Auteursrechten voor details). Als u niet wilt dat uw tekst door anderen naar believen bewerkt en verspreid kan worden, kies dan niet voor "Pagina opslaan".
Hierbij belooft u ons tevens dat u deze tekst zelf hebt geschreven of overgenomen uit een vrije, openbare bron.
Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Annuleren | Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)

Op deze pagina gebruikt sjabloon: