Alarmfase Rood (Tess Gerritsen): verschil tussen versies

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
 
Regel 41: Regel 41:
  
  
--[[Gebruiker:Demelza|Demelza]] 1 nov 2006 23:01 (CET)
+
 
 +
''Demelza Ramakers (1 november 2006)''

Huidige versie van 3 nov 2006 om 15:41

Beschrijving[bewerken]

Emma Watson is een briljant arts. Ze is eindelijk klaar voor de missie van haar leven: onderzoek doen naar levende wezens in de ruimte. Emma staat op het punt te scheiden van haar man Jack McCallum en hij moet verbitterd toezien hoe Emma zich voorbereid voor de expeditie.


Zodra Emma en de vijf andere bemanningsleden het ruimtestation bereiken, gaat er van alles fout. Een eencellig organisme vermenigvuldigd zich in rap tempo en infecteert de bemanning met een onbekend virus. Emma probeert wanhopig de bemanningsleden van de dood te redden, maar niets helpt: de een na de ander sterft.


Jack probeert op aarde de NASA ervan te overtuigen dat ze de nog levende bemanningsleden, waaronder Emma, terughalen uit de ruimte. Maar NASA wil het platform met de dodelijke organismen niet laten terugkeren. De overgebleven doodzieke bemanningsleden zweven in het heelal, wachtend op de redding die niet komt.


Mijn mening[bewerken]

Een heel realistisch geschreven boek dat spannend en overtuigend blijft tot de laatste pagina. Achterin het boek is een verklarende woordenlijst opgenomen, want in het boek worden veel afkortingen gebruikt, zoals: ISS, ESA, CRV etc. Steeds als er een nieuwe afkorting geïntroduceerd wordt in het boek, volgt er een korte beschrijving, maar daarna gebruikt Tess Gerritsen enkel de afkortingen.

Iemand die zich al langer bezighoudt met ruimtevaart zal de woordenlijst niet snel gebruiken, maar degenen die de termen voor het eerst tegenkomen, zullen dankbaar gebruik maken van de lijst.


Algemene informatie[bewerken]

Titel: Alarmfase rood

Auteur: Tess Gerritsen

Uitvoering: Hardcover

Aantal pagina's: 350

Taal: Nederlands

Publicatie: 2000

ISBN: 90 443 0133 0


Demelza Ramakers (1 november 2006)