Uddel - Vossen

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Waar?

Het 25.000 hectare grote terrein van Bos Graszoden BV in Uddel. Klik hier voor de lokatie op Google Maps.

Toelichting

Op het 25.000 hectare grote terrein van Bos Graszoden BV in Uddel mogen we waarnemen. Enige voorwaarde is dat de auto's niet op het gras geparkeerd worden daar dit kweekgazon van Bos Graszoden BV is.

Er komen weinig auto's langs verder dus je staat er prima. Sporadisch kun je wel last hebben van landbouw verkeer als Bos een grasmat oogst. Ook is het er vrij snel vochtig door de open ligging op bosgrond en grassige ondergrond.

Redelijk goed zicht rondom zonder direct storend licht. Op het westen een koepel van de Randstad en het militaire gebied. Noord en Oost zeer donker. Zuid-Oost bevat de lichtkoepel van Apeldoorn maar die valt alleen erg op bij vochtige omstandigheden. Op het Zuiden is het meermaals voorgekomen dat er tot op de horizon kan worden waargenomen!

SQM 20.8 - 20.9 en de Melkweg is hier dus goed zichtbaar. Maximale gemiddelde meting door de auteur was 21.11 onder perfecte omstandigheden.

Uddel.jpg

Ruimte & parkeren

Parkeren kan langs de Kruisseltseweg of Vossen. Je kunt ook op het 'verboden in te rijden'-deel van de Vossen gaan staan (zandpad).

Beoordeling

Op 30 minuten van Amersfoort en minder minuten rijden van Apeldoorn is dit de beste plek in de regio. Wil je donkerder, ga dan naar de Papenslagweg, Wateren, Dijkgatsbos of al helemaal donkerder: Breezanddijk. In het algemeen wordt Uddel als een stuk beter ervaren dan de Knardijk, vooral door het ontbreken van lichtkoepels.

Het terrein is enorm ruim, je zult geen last van elkaar hebben bij het opstellen. Parkeerruimte is er ook ruim voldoende, maar nogmaals: parkeer aan de rand van de velden en niet erop!

TheRitz (25 mei 2017)