Parkeerplaats De Zilk, ingang Waterleidingduinen

Uit Astrowiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Kom je vanaf de N206? Voeg uit bij "De Zilk", sla vervolgens linksaf en rij richting de oprit van de N206. Kom je vanaf de N442? Blijf dan rechtdoor rijden, totdat je op de oprit van de N206 komt.

Voordat je de N206 op rijdt, komt er een bocht. Ga niet met de bocht mee, maar ga rechtdoor (voeg dus niet in!). De hek naar het parkeerterrein is ook in de nacht open. Wil je de auto parkeren? Je kan hem in de nacht gerust links van de woning zetten (maar hinder de bewoners niet), dat scheelt je parkeerkosten. Mocht je alsnog een parkeerplaats willen gebruiken, kan je een stukje terugrijden en linksaf slaan bij de Zilkerduinweg. Je ziet links een skatebaan, daarvoor zitten een paar parkeerplekken.

Het is mogelijk dat er herten zijn op het parkeerterrein. Deze herten doen mensen niet kwaad en ze zijn erg schrikachtig, ze zullen vanzelf weglopen.

Je hebt goed zicht op het westen en het zuidwesten. Andere windrichten kunnen iets lastiger zijn vanwege dichtbij gelegen dorpen (De Zilk, Noordwijkerhout, Hillegom, Noordwijk en zelfs Zandvoort), en natuurlijk de aanwezigheid van steden in de Randstad. Op een heldere nacht zijn er een goed aantal objecten zichtbaar.

Het is niet toegestaan om de Waterleidingduinen in de nacht te betreden (na zonsondergang mag niemand meer in de duinen zijn), door de houten toegangspoort gaan is dus niet toegestaan. Blijf daarom op het parkeerterrein. Je kan natuurlijk de regels breken en toch de duinen ingaan voor een nog spectaculairder resultaat. Hiermee riskeer je natuurlijk wel een boete, en stoor je de dieren in de nacht.

hier is het parkeerterrein.